Bezoek dipsensarium en feestje in Montanita
Dag wereld, dag mensen, dag vrienden allemaal,
Deze week zijn wij een bezoekje gaan brengen aan het dispensarium. hier werken enkele belgische vroedvrouwen. In het dispensarium werkt er een huisarts, een vroedvrouw en een tandarts. Zij geven gratis consultaties te midden van een armere wijk. Een enorm mooi project waaraan wij ook graag ons steentje willen bijdragen. Wij zijn er een dagje gaan helpen om parameters te nemen en een vriendelijke babbel te slaan met de plaatselijke bevolking. Naast het dispensarium ligt er een klein lokaaltje dat wij graag zouden helpen inrichten tot een mamacafé. Hier komen dan vrouwen praten over bepaalde onderwerpen in een huiselijke sfeer. De mensen van 'vroedvrouwen voor Ecuador' geven daar dan ook lessen o.a. over babymassage, kinesitherapie, EHBO, voetreflexologie, enz.
Na onze vermoeiende werkweek in het ziekenhuis zijn we het drukke, zonnige, surfstadje Montanita gaan opzoeken. Vrijdag namen we de bus om er tegen 19u aan te komen en onmiddelijk ondergedompeld te worden in de plaatselijke sfeer. Het dorpje bestaat vooral uit kleine hostels, bars, en kraampjes... een echt feestparadijs. Na een lekkere pizza te hebben gegeten trokken we het uitgaansleven in. We dronken een heerlijke cocktail, stonden met onze voeten in de zee, kregen happy cookies aangeboden (die we vriendelijk afsloegen, want spacecake is meer iets voor in de ruimte :p ) en placeerden een dansje op de melodie van 'Everyday i'm shuffeling' en deze keer niet in de operatiekamer.
Zaterdag zijn we een lekker ontbijtje gaan eten om ons daarna neer te gaan ploffen op het strand. Na enkele minuten waren we al saignant gebakken waardoor we ons bedje van zand hebben ingeruild voor een badje van zeewater. De golven zijn hier immens en de surfers nog immenser. Naast zonnende mensen liepen er ook heel wat verkopers rond, zelfs enkele waar we een mooie tattoo van hebben gekregen. Na een leuke dag op het strand startten we de avond in de gietende regen, maar een lekkere cokctail bracht ons troost. Ook dit was weer een avond vol feesten en gieren en ook 'everyday i'm shuffeling' kon ons weer plezieren. Moe maar voldaan kropen we ons bed in.
Zondag zijn we op tijd opgestaan om toch nog van onze laatste dag te kunnen genieten. Geen saignant steak voor vandaag, maar wel een rode kreeft :D Lieve thuisblijvers, bruin zullen we zijn als we terugkomen, maar nu zijn we vooral rood met aftersun nood.
Het was in elk geval een heel leuk weekend, zo mogen er zekere en vast nog veel meer komen!
En dan gaan we verder met: Wijijijijiji groeten u en wensen iedereen een gul onthaal!!
Adios amigos!
Hallo werkpaarden (en niet te vergeten feestvarkentjes)
Het gaat jullie heel goed heb ik de indruk, volhouden is dan ook de boodschap.
Maar wat een belevenissen en zeker even proeven van de omgeving, mensen en het werken buiten europa.
Het zal zeker de moeite waard zijn en het is gelukkig nog niet gedaan.
Ga er maar voor en doe zeker veel ervaring op in alle vlakken.
Tot mailes
Heej Jos,
Vriendelijk bedankt voor je berichtje hier en voor je mailtje van thuis voor mijn vertrek! Ik zal zeker veel ervaringen hier kunnen opdoen en van al het leuke kunnen genieten :) Bedankt en tot mails! Groetjes Stefanie
Hallo dames!
Jullie kennen mij niet maar ik heb een vraagje voor jullie.
Ik zit in mijn 2de jaar lerarenopleiding lager onderwijs van de KHLim. Binnenkort hebben we in school een engagementsdag die draait rond Ecuador. Wij hebben de opdracht gekregen om contact op te nemen met één of meerdere studenten die stage doen/hebben gedaan in Ecuador. Een vriendin heeft me deze link doorgestuurd en ik wou eens vragen of jullie mij zouden willen helpen met de opdracht?
Het zou fijn zijn als jullie me iets laten weten via mail: [email protected]
Hopelijk tot snel en geniet nog van de ervaring!
Groeten, Katleen
Hallo hardwerkende dames
Rode kreeften, aangebakken bruin vlees.
Het is toch een stage dat jullie doen hé!
Allé gedeeltelijk dan toch.
Hoe valt het mee om zo in een andere wereld te mogen werken?
Het zal er zeker heel anders aan toe gaan dan hier,niet?
Maar sommige dingen gebeuren toch zoals hier, het feesten, coctailtjes drinken en genieten van het mooie weer!
Het dispensarium waar jullie gewerkt hebben, is dat geen limburgs project (van sint truiden)?
Ik ken namelijk enkele mensen die daar ook stage, werkkampen gelopen hebben.
Maar misschien zijn er verschillende instellingen actief ginder.
Allé, ik denk dat je me nog veel kan vertellen op sob.
Tot mailes
Heej Jos,
Zo te lezen volg je me goed op :) Doet me plezier om dat te weten :) Idd wij zijn hier om een stage te doen, maar natuurlijk genieten we ook enorm hard van onze vrije weekends :) Het gaat er hier zeker anders aan toe, dat zal je al wel gelezen hebben bij onze ervaringen op stage! De leuke en minder leuke ervaringen die zal je zeker van mij horen op sob :) Al boeken vol kan ik schrijven denk ik en ik zit hier nog maar een dikke maand :) De tijd gaat snel, maar ik heb leuke vooruitzichten als ik thuis ben he :) Weekendje dolle pret op sob! Het dispensarium dat ik gaan bezoeken ben en waar wij ons steentje aan bijdragen is idd een limburgs project van sint truiden :) Welke mensen ken je juist dan? Bedankt voor je reactie en tot de volgende! :) Groetjes Stefanie
Viva la fiesta.........
volgend bericht: feestje .......
het lijkt wel Special Olympics :)
Marc, wees maar gerust, de fiesta vibes zullen zeker nog in mij aanwezig zijn voor op de specials :p
Het niveau kan alleen maar stijgen he :p
Tot snel! Groetjes! Xx
Inderdaad, ik volg jullie wel een beetje op.
Dat had ik je trouwens beloofd en dat doen we dan ook.
Haha, dat dispensarium is hier nogal bekend.
Het heeft vele mensen van het leger die daar een steentje bijdragen.
Ze zijn daar naartoe gegaan om het gebouw te bouwen en er de "nodige voorzieningen" te geven.
Daar ik ook collega's heb gehad die daar geweest waren weet ik dit natuurlijk.
Deze hebben veel uitleg gevraagd en wisselstukken gekregen voor hun elektrogene groepen van ons.
Ze vertelde me ook de wildste verhalen.
Tof om te doen denk ik.
Hoe is het verder verlopen?
Zoals gewoonlijk, korte nachten maar toch de dag doorboksen en verdorie vechten tegen de slaap.
Maar je bent in al die takken al een geharde meid.
Dit door de jaren SOB.
Ik zie ernaar uit wanneer je me verteld over je wilde avonturen.
Op de sob zal ik er zeker tijd voor maken.
Maak het goed en tot ..mailes
jos
Ohh je bent een schatje Jos :) Met veel plezier zal ik je op sob mijn wilde avonturen vertellen :p
Nu begrijp ik maar al te goed vanwaar je het dispensarium kent :) Mooi initiatief :)
Verder verloopt hier alles super :) Ben nu al mijn 2de week de nacht aant werken si. Sebiet weer vertrekken voor hopelijk een vruchtbare nacht tegemoet te gaan :)
Dikke mercie en tot snel! :)
Stef! xxx
Hallo Evelien,
Ik was zeer aangenaam verrast door uw bedankbriefje, dit was echt niet nodig.Ik ben zeer blij een klein steentje te kunnen bijdragen.Maak er nog een toffe tijd van.
Tot weldra, lieve groetjes Eliane