Ecuadorchicas.reismee.nl

Viva la fiesta!

Hallo België!

We zullen beginnen met waar we geëindigd zijn. Het afgelopen weekend zijn we gezellig thuis gebleven. Hebben we samen macaroni gemaakt & zijn we op stap geweest met Abraham, de zoon van Martha aka het fuifbeest. Eerst zijn we naar een bar hier kortbij gegaan waar we voor het eerst proefden van het ecuadoriaanse uitgaansleven. De muziek klonk ons al bekend in de oren, maar de danspasjes waren wat minder, alhoewel we er snel mee weg waren. De bedoeling is vooral veel met de heupen wiebelen en je partner bij de hand te nemen. Echt grappig en wat onwennig in het begin! :) Toen we ons goed aan het amuseren waren, kwam de politie opeens binnen en toen ze een minderjarige vonden, moest iedereen naar buiten. Feestje gedaan, maar that's Ecuador! Daarna zijn we naar een andere tent geweest, waar het ook een fijne avond was, maar om 2h ging het licht weer aan, wat hier de gewoonte is. Dan zijn we maar huiswaarts gekeerd en hebben we de nacht afgerond met een hamburger en een partijtje UNO, samen met de vrienden van Abraham. Hoe kon het ook anders? :)

Zondag, de dag erna hebben we uitgeslapen, zodat we met een frisse kop aan onze literatuurstudie konden beginnen. 's Avonds hebben we dan afgesproken met An, An en Gislaine. Dit zijn 3 medische studenten van België die we sinds kort zijn tegen gekomen en nu stage doen in de pediatrie. We zijn naar de Malecon geweest en daarna zijn we begonnen aan de 444 trappen van Las Penas, maar we zijn maar tot de 386ste strap geraakt, wegens een gesloten toegang tot de vuurtoren. Het uitzicht was wel de moeite waard.

Al vlug was ons weekend voorbij en maandag begonnen we aan onze nieuwe stageweek! We hebben weer heel wat beleefd:

- een meisjes van 14 die een keizersnede kreeg en meteen gesteriliseerd werd.

- een meisje van 15 die voor haar 2de bevalling kwam.

- vliezen worden hier gebroken met een gewone naald ipv een vliezenbreker.

- een vrouw die binnen kwam gereden waarbij haar dode kindje al tussen de benen lag.

- een vrouw die nog pijn had tijdens de keizersnede, waarbij ze dus maar besloten hadden om ze helemaal in slaap te doen en het duurde wel eventjes vooraleer ze de medicatie vonden.

- een vruchtwaterpunctie tijdens de keizersnede.

- reanimatie van pasgeborene.

- bedpannen die helemaal niet uitgespoeld worden en dus gewoon van de ene vrouw naar de andere vrouw gaat.

Je leest het, Ecuador staat niet stil!

Donderdag, morgen dus, gaan we het dispensarium, het project van de belgische organisatie 'Vroedvrouwen voor Ecuador', bezoeken en een handje toesteken. Hierover volgt later nog wat meer. Vrijdag vertrekken we naar Montanita, la playa in Ecuador. We kijken er alvast naar uit! :)

Dikke kusjes

Las Chicas de Belgica!

Tosca

Buenos dias Stefanie,
Zo te lezen beleef je allerhande totaal andere avonturen dan hier in Belgie maar dat is natuurlijk ook de reden dat je nu in Ecuador bent! Je kunt je nu al een beetje voorstellen in wat voor een geciviliseerd land wij hier leven en dat we toch nog soms zo oncontent zijn. Er zijn veel mensen op de wereld die het met een pak minder moeten doen dan wij . Maar hopelijk kun je een klein steentje bijdragen aan verbetering. Het is fantastisch dat jullie zo'n leuke uitstappen maken in jullie vrije tijd, profiteer er maar van om zoveel mogelijk te zien van het andere leven maar wel voorzichtig zijn natuurlijk(zegt Oma Mama)!
Heel veel groetjes van Tosca &Dolf.

Linde, Joris en Fran

hey lies, bij het lezen van jullie berichtjes pits ik spontaan men benen toe. help wat een vooroorlogse dingen zijn me dat. aaaauuuuwwww!!! ik ben blij dat we hier gasthuisberg hebben. :-)
we vinden het leuk je hier te kunnen volgen. via je mama horen we ook geregeld wat.
geniet nog van je ervaringen daar!!!

groetjes

Marc Van Luchem

Jawadde, jullie zullen straffe verhalen te vertellen hebben bij jullie terugkomst. Gelukkig bestaan dergelijke toestanden bij ons niet meer.

Amuseer jullie nog en Stef..... see ya @SOB ;)